‘Must have’ over historie Het Eiland

Iedereen zou dit boekje moeten hebben. Met iedereen worden de bewoners van Het Eiland bedoeld. Maar een ieder die geïnteresseerd is in de historie van de Zaanstreek zou dit boekje in de kast willen hebben. Het is dus een zogeheten ‘must have’ – een klein handzaam boekje met de titel: Het Zaaneiland, een rijke geschiedenis. 

Op een dertigtal pagina’s wordt aan de hand van veel foto’s stilgestaan bij het ontstaan van Het Eiland. Enkele onderwerpen: de houthandel, pontjes, molens, zwembad, herkomst huidige straatnamen en de balkenvlotters. De wat? De balkenvlotters? Wat een raar woord. Balkenvlotters. Wie of wat dat is, dat staat dus in het boekje. Deze liggen tijdens het weekend KunstEiland  te koop in het witte kantoorgebouw ‘Spaander’, het informatiepunt over KunstEiland , kunstenaars en andere activiteiten. 

‘Het Zaaneiland, een rijke geschiedenis’ is uitgave van de stichting KunstEiland. Historisch goed bevonden door leden van de Vereniging Zaans Erfgoed. Uitgebracht in een beperkte oplage. Tegen kostprijs te koop à €3,00.