Lousanne Schuuring 2017

Haar eerste discipline is het werken met glas. Ze maakt een nieuwe wereld en werkt associatief: het beeld ontstaat tijdens het maakproces. Zoeken is de enige voorwaarde voor ontwikkeling en groei. Steeds ander werk maken is spannend en uitdagend. In haar werk staat kleur duidelijk op de voorgrond. Ze volgt de kleur om tot de vorm te komen. Inspiratiebron blijft de zoektocht naar het licht. Het speelt met het glas en heeft er een grote invloed op. Kunst houdt haar bezig op vele terreinen. Het uitbeelden van haar gevoelens biedt de mogelijkheid om deze te delen met anderen.

Verbonden in emotie, een innerlijke beleving. Kunst is als liefde, je koestert het diep in je ziel. Elk glasobject staat op zich, het zijn altijd unica. Het kleurige lijnenspel en de schilderachtige elementen vormen samen een uniek object. Vorm en kleur, in glas samengevoegd vanuit de vloeibare vorm naar een vaste vorm: een reis in de derde dimensie.

Ze hoopt dat in het glaswerk gevoel en ambacht samenkomen en dat de objecten zichtbaar maken, waar de aantrekkingskracht van het glas zit. Een eeuwen oude traditie, het vastleggen van het licht.

Lousanne volgde de Amsterdam Gerrit Rietveld Academie vrije grafiek en schilderen. Daarna bij verschillende ateliers grafische technieken kunstgeschiedenis, natuurwaarnemingen en kleurenleer. Vervolgens heeft zij zich verschillende glastechnieken eigen gemaakt o.a. bij Van Tetterode Glass Studio en Bert Grotjohann (kunstenaar). Vanaf 1968 tot op heden heeft zij aan tentoonstellingen en beurzen deelgenomen. Haar werk is in binnen- en buitenland aangekocht. Allerlei opdrachten heeft zij uitgevoerd, o.a. voor de Gemeente Zandvoort, Technische Unie , Apostolische Genootschap en voor vele particulieren.

lousanne.kunsthuis@kpnplanet.nl

http://www.lousanneschuuring.com

Discipline

Delen