Julia Barnes 2017

Altvioliste Julia Barnes is artistiek leider van Facetten van de kunst en verzorgt de muzikale invulling van KunstEiland 2017.

De opening op 7 oktober is door Facetten in samenwerking met Klankmaat, Majanka Frohlich en de organisatie van KunstEiland samengesmeed tot een theatrale muziekervaring dat verwijst naar de reis van en naar Scandinaviƫ voor hout.

Facetten programmeert op 7 en 8 oktober muziek in huiskamers op het Eiland, gespeeld door prijswinnende ensembles van het Fluxus Jan Pasveer Concours 2015 en professionele musici van hoge kwaliteit uit Zaandam en omgeving.

Solisten Caroline Stam, sopraan en Matthijs Mesdag, bariton, komen samen met Trio Serenade en Carolien Heijnen om juwelen van de klassiek te vertolken.

Singer-songwriter en rising star Leonie Meijer en pianist Hajo Sanders sluiten de middagen met nieuwe en vertrouwde nummers. Rode draad is het geluid van het water, en de reis. Zo krijgt het publiek Gondolliederen van Mendelssohn, de toonzetting Beach van Barber, en de Peer Gynt Suite uit het hoge Noorden te horen.

Er zal ook een nieuw stuk van een jonge componist te horen zijn: Tibbe Stel (11) woont op Halligen op het Eiland en mag samen met Hajo Sanders een stuk componeren voor KunstEiland 2015!

http://www.juliaviola.com

http://www.facettenvandekunst.nl

Discipline

Delen