Unieke wandelingen

Altijd al meer willen weten over de historie van het Zaaneiland of over het ontstaan en de architectuur van onze mooie wijk? Dit is je kans!

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Het Eiland worden er 10 en 11 september unieke wandelingen met gids georganiseerd. De wandelingen zijn geheel gratis!

Je kunt kiezen uit een architectuurwandeling begeleid door een gids van architectuurplatform Babel of een historische wandeling georganiseerd door Gids aan de Zaan.

De nadruk tijdens de architectuurwandeling ligt op het ontstaan van de wijk in de jaren negentig van de vorige eeuw. Een wijk die vanaf het begin zowel architectonisch als stedenbouwkundig werd geroemd. De wandeling wordt begeleid door Hans Staller. Hij is als stedenbouwkundige namens de gemeente betrokken geweest bij de ontwikkeling van de buurt.

De architectuurwandeling vindt plaats op:

  • zondag 11 september van 12.30 – 13.30 uur

——————————————————————————————————————–

Bij de historische wandeling georganiseerd door Gids aan de Zaan gaan de deelnemers verder terug in de tijd. Namelijk de tijd dat de Zaanstreek bekend stond om de florerende scheepsbouw, houthandel en vele molens vanaf het eind van de 17e eeuw.

Maar gids Marene Kok zal ook stilstaan bij het voormalige zwembad waar onder andere Freek de Jonge zwemles kreeg en de naamgeving van de straten.

De historische wandeling vindt plaats op:

  • zaterdag 10 september van 15.30 – 16.30 uur (vol!)
  • zondag 11 september van 14.00 – 15.00 uur

Per wandeling is er plek voor 15 personen, dus wees er snel bij. Deelname is gratis.
Je kunt je opgeven via zaandamkunsteiland@gmail.com
Geef duidelijk je naam, adres, aantal personen op. Vermeld ook voor welke route op welke dag en tijdstip je kiest.

Startpunt: Badhuisweg 1 (Spaandergebouw)