Spaandergebouw weer onderdeel van KunstEilandroute

Goed nieuws! Het was even spannend of we dit jaar nog activiteiten konden organiseren in het ‘Spaandergebouw’ op Badhuisweg 1. KunstEiland heeft namelijk al vele edities gebruik mogen maken van ruimtes in het pand. Vanwege de plannen voor nieuwbouw was het lang onduidelijk of het voormalige kantoor van William Pont (en later van Rochdale) er nog wel zou staan in september. Gelukkig voor ons is dat dus het geval.

Na het vertrek van Rochdale verhuurde bedrijf Spaander kantoorunits met tijdelijke en permanente werkplekken. Die naam staat nog steeds op de gevel. Inmiddels wordt het gebouw al jaren tijdelijk bewoond via beheerder Alvast.

In het weekend van 10 en 11 september is ‘Spaander’ wederom het startpunt van de kunstroute. Je kunt op de begane grond informatie en een gratis brochure vinden. Verder zal er natuurlijk kunst te zien zijn. Neil Fortune zal een waanzinnige expositie neerzetten. De kunstenaar maakt bijzondere sculpturen die bezoekers samenbrengen en uitnodigen om aan te raken.

Spaander, Badhuisweg 1, Zaandam.

Foto: (c) De Orkaan